COS Gelderland presenteert: ‘Hoe zie jij de toekomst?’

Op maandag 30 mei presenteert COS Gelderland de bundel ‘Hoe zie jij de toekomst? – een poëtische en getekende toekomstvisie’.

Hoe zie jij de toekomst? Geïnspireerd door de Millenniumdoelen werd deze vraag gesteld aan dertig dichters en meer dan honderd scholieren van de Nijmeegse Scholengemeenschap NSG, het Mondialcollege en het Olympus College Arnhem. De dichters beantwoordden de vraag met een gedicht; de scholieren door middel van een tekening. Dit resulteerde in creatieve en inspirerende toekomstvisies. In de nieuwe publicatie van COS Gelderland worden beide kunstvormen samengebracht.

Aan de publicatie hebben Gelderse dichters en een gastdichter uit Nicaragua meegewerkt: Gerard Akse, H.H. ter Balkt, Javier Antino, Peter WJ Brouwer, Catherina Dracopoulou, Daan Cartens, Hans Esmeijer, Piet Gerbrandy, Marijke Hanegraaf, Mart van der Hiele, Amal Karam, Petra Else Jekel, Slobodan Jesic, Ton Luijten, Hanz Mirck, Wam de Moor, Zaed Nurin, Tim Pardijs, Cees van der Pluijm, Sebastiaan Roes, Patty Scholten, Amadou Sow, Liesbeth Ulijn, Harry van de Vijfeijke, Jan Vijn, Victor Vroomkoning, Sjef Welling en Wodoud Fazil.

Hans Esmeijer, dichter en voormalig gedeputeerde van Provincie Gelderland, zal het eerste exemplaar van de bundel aanbieden aan een prominente Gelderlander. De presentatie vindt plaats tijdens een speciaal avondprogramma in LUX Nijmegen. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het boek is vanaf 30 mei verkrijgbaar voor €12,00 per exemplaar. Mocht u geïnteresseerd zijn, kunt u een bestelling plaatsen via info@cosgelderland.nl.

 

Wat: Presentatie ‘Hoe zie jij de toekomst?’
Waar: LUX Nijmegen
Wanneer: Maandag 30 mei, 20.00 uur
Meer informatie: q.shafiq@cosgelderland.nl / 024-3233018

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 mei 2011
Categorieën: