Beeld voor Beeld Festival 2011

Het Beeld voor Beeld Festival 2011 komt er aan! Van woensdag 8 juni t/m zondag 12 juni worden er internationale documentaires over culturele diversiteit vertoond in het Tropentheater in Amsterdam. Het is alweer de 22e editie van het festival. De films die tijdens Beeld voor Beeld vertoond worden nemen de kijker mee op een wereldreis langs verschillende culturen en geven een kleurrijk beeld van de enorme diversiteit aan levensvisies en opvattingen. Alle makers zijn aanwezig voor uitgebreide nagesprekken, en nagenoeg alle films zijn voor het eerst in Nederland te zien.

Dit jaar besteedt het programma Voices from the Middle East, georganiseerd in samenwerking met Dancing on the Edge, speciale aandacht aan films en filmmakers uit Iran, Libanon en Turkije. De films brengen de dagelijkse werkelijkheid in beeld, die is getekend door opstanden, oorlog en schendingen van mensenrechten. Ze getuigen echter ook van de wens om het verleden te verwerken en een beter leven op te bouwen in vrijheid en democratie.

De openingsfilm is de Nederlandse première van de nieuwste film van Marc Isaacs, Men of the City, over het meedogenloze leven in het zakendistrict van London. De slotfilm is de Europese première van de Nederlandse productie Dochters van Malakeh, van Jet Homoet en Sharog Heshmat Manesh, een intiem en uniek portret van drie generaties vrouwen in het hedendaagse Iran.

Verdere programmaonderdelen: de etnografische blik van de journalistiek (in samenwerking met Holland Doc 24 en One11), migratie van India naar Londen, historisch China met live –muziek van het Filip Kimho Duo, aandacht voor de meermalen bekroonde documentairemaakster Anne Makepeace met twee films over de taal en cultuur van de Native Americans (in samenwerking met het festival Dutch Doc Days) en films en een debat over de Oriëntaalse dans, in het kader van het Orientalicious Shimmy Shake Festival.

Meer informatie kunt U vinden in de bijgevoegde nieuwsbrief. Voor het hele programma kunt U kijken op onze website: www.beeldvoorbeeld.nl.

Sommigen onder u zijn al donateur of hebben aangegeven donateur te willen worden. Aan de anderen willen wij vragen om te overwegen om ons te steunen. Wij hebben uw steun namelijk heel erg hard nodig, om onze activiteiten zoals het jaarlijkse Beeld voor Beeld festival en de maandelijkse Cineblend avonden te kunnen blijven organiseren, en die tevens laagdrempelig te kunnen houden. Zo zijn de zeer succesvolle Cineblend –avonden gratis te bezoeken, en dat willen we graag zo houden. Maar daar hebben wij wel uw steun bij nodig. U krijgt daar wel wat voor terug, zoals u kunt lezen in bijgevoegde donateursbrief. Zo ontvangt u een uitnodiging voor de openingsavond van Beeld voor Beeld, een uitnodiging voor de jaarlijkse besloten Adrian Gerbrands Lecture in Leiden en korting op de toegangsprijzen voor Beeld voor Beeld. Als u zich nu bij ons aanmeldt mailen wij u per omgaande deze uitnodigingen. Een simpele reply waarin u aangeeft donateur te willen worden is genoeg. Maar haast u, de openingsavond begint snel vol te stromen.

Ook kunt u ons ondersteunen door promotor van Cineblend te worden. Promotors werven online donaties en daar stellen wij een tegenprestatie tegenover. Zie

 

Auteur
Vice Versa

Datum:
31 mei 2011
Categorieën: