Themamiddag Lokaal Ondernemen: verduurzamen

Impulsis organiseert op 20 april een themabijeenkomst Economische Ontwikkeling ofwel Lokaal Ondernemerschap over verduurzamen van projecten. Gastheer voor de middag is Unica Installatiegroep te Hoevelaken. Zij zijn met de Unica Foundation partner van Impulsis op het gebied van vooral waterprojecten in Nepal.

 Broekzak vestzak?!

We hebben er allemaal mee te maken: hoe financier ik mijn project. Fondsenwerven in Nederland wordt moeilijker, en we willen onze partners en het project ook echt op eigen benen helpen. We laten een paar inspirerende cases de revue passeren. Hoe kun je bijvoorbeeld met het ene project geld genereren en dat gebruiken voor het andere? Sprekers van Madat Nepal Handel en Ideas at Work vertellen er meer over.

En dan, overeind blijven…

Het streven is om de partner zelf de boontjes te laten doppen, met een goed team en deugdelijke uitvoering, zonder teveel begeleiding vanuit Nederland. Hoe zorg je er met je partner voor dat die dag steeds dichterbij komt? We voeren een rondetafelgesprek waarin cases besproken worden, o.a. het yoghurtproject van SYPO in Oeganda. Angelica Senders van ICCO schuift aan als specialist capaciteitsopbouw.

Voor meer informatie, klik hier

Auteur
Vice Versa

Datum:
11 april 2011
Categorieën: