Dick de Zeeuw Lezing 2011

Food security and economic change: what to do about the food crisis?

Dick de Zeeuw heeft zich altijd ingezet om mensen een stem te geven in de wereld. Hij deed dat ondermeer als voorzitter van de International Dialogues Foundation, en in zijn werk als adviseur voor de Wereldbank. In 2007 schreef hij hierover in zijn boek schrijven op marmer “Politiek actief zijn betekende voor mij: recht doen aan mensen, zorgen dat er geen scheiding komt in heersers en onderdanen, zorgen dat iedereen kan deelnemen aan het proces van besluitvorming. En daarnaast: mensen bewust maken dat ze zelf een bijdrage moeten leveren.” Dit vormt ook het uitgangspunt voor de Dick de Zeeuw Foundation.

De Dick de Zeeuw Foundation stelt zich ten doel om mensen uit de politiek, wetenschap, bedrijfsleven, overheid en non- gouvernementele organisaties bijeen te brengen voor een gedachtewisseling over onderwerpen rond ontwikkeling en milieu, en het belang van landbouw voor een duurzame ontwikkeling. De Foundation is opgericht ter herinnering aan de in 2009 overleden oud-politicus Dick de Zeeuw, en organiseert onder meer de jaarlijkse Dick de Zeeuw lezing.

Dit jaar richt de lezing zich op de voedselcrisis.

Door: Joachim von Braun
Director of the Center for Development Research (ZEF) and Professor for Economic and Technological Change at University of Bonn
De lezing zal worden ingeleid door Jan Pronk, voorzitter van de Dick de Zeeuw Foundation

Plaats en tijd:

Auditorium van het International Institute of Social Studies, Kortenaerkade 12, 2518 AX Den Haag.

Inloop: 14.30, aanvang lezing: 15.00, borrel na afloop.

Voor meer informatie, kijk op

Auteur
Vice Versa

Datum:
11 april 2011
Categorieën: