21 t/m 27 april: Mundial Film Festival

Van 21 t/m 27 april is Cinecitta het toneel van het 5e Mundial Film Festival. Het festival omvat 16 films uit alle windstreken en opent met de Indiase film Udaan van regisseur Vikramaditya Motwane. Het Wereldpodium organiseert rondom Udaan een filmdebat met speciale gasten.

Op het programma staan verder La Mirada Invisible van de Argentijnse regisseur Diego Lerman, een indrukwekkende parabel over de Argentijnse dictatuur van de jaren ’80, The Light Thief van regisseur Aktan Arum Kubat, een lichtvoetige komedie uit Kirgizië en My Mongolian Mother van de Chinese regisseur Ning Cai, met prachtige beelden van het uitgestrekte Mongoolse landschap.

Als klap op de vuurpijl presenteert het 5de Mundial Film Festival ook nog de winnende film van het Filmfestival in Berlijn 2011, de Gouden Beer, in een verrassingsvoorstelling. Bijzondere aandacht verdient verder de Turkse filmtrilogie Egg-Milk-Honey van regisseur Semih Kaplanoglu. Honey, het derde deel van een trilogie, won vorig jaar de Gouden Beer in Berlijn. Dankzij het Eye Film Instituut is de vijf uur durende trilogie in Nederland in zijn geheel te bewonderen.

Voor het programma, klik hier

Voor meer informatie over het filmfestival, zie

Auteur
Vice Versa

Datum:
11 april 2011
Categorieën: