Volkskrant: Madonna verslikt zich in liefdadigheid Malawi

De pogingen van popster Madonna om liefdadigheidsprojecten op te zetten in het straatarme Oost-Afrikaanse Malawi, waar ze eerder twee kinderen adopteerde, blijven op problemen stuiten. Het bestuur van Madonna’s liefdadigheidsstichting Raising Malawi is ontslagen wegens wanbeheer, zo werd vrijdag bekend. Uit een intern onderzoek bleek dat er 2,6 miljoen dollar is uitgegeven aan een eliteschool voor meisjes die nooit zal worden gebouwd. De 52-jarige popzangeres zelf en haar manager hebben de leiding overgenomen. De bestuursvoorzitter van de stichting, Philippe van den Bossche, stapte in oktober al op wegens kritiek op zijn managementstijl. Zo gaf hij grote bedragen uit aan salarissen, kantoorruimte, lidmaatschap van een golfclub en twee auto’s voor werknemers die nog niet waren aangenomen.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
28 maart 2011
Categorie├źn: