Volkskrant: Japan is niet te rijk voor Giro 555

De website van Giro 555 vermeldt dat vooralsnog geen actie wordt begonnen voor het zwaar getroffen Japan. De site meldt dat het land zelf voor hulpverlening kan zorgen en dat de focus voor de samenwerkende hulporganisaties (SHO) als Oxfam-Novib, Cordaid, ICCO bij humanitaire rampen bij de ontwikkelingslanden ligt. Japan is dus blijkbaar te rijk om geholpen te worden.

Het vreemde is dat organisaties die lid zijn van de SHO als het Rode Kruis en Save the Children op internet wereldwijd wel geld voor Japan inzamelen. Het lijkt erop dat een deel van de leden van de Nederlandse samenwerkende hulporganisaties tot de conclusie is gekomen dat burgers in rijkere landen die getroffen worden door humanitaire rampen, niet in aanmerking komen voor acties via Giro 555.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
15 maart 2011
Categorieën: