Veel winkels verkopen dit jaar eerlijke paaseieren

Elke consument kan dit jaar aan eerlijke paaseieren komen. Dat blijkt uit de website  <http://www.slaafvrijpaasei.nl/> SlaafvrijPaasei.nl. De site biedt een overzicht van alle winkels die eerlijke paaseieren verkopen. Het gaat om ongeveer twee keer zoveel winkels in vergelijking met vorig jaar.

“Iedereen die wil dat zijn paaseitjes geen sporen van slavernij of mensenhandel bevatten, vindt wel een winkel  in de buurt met een eerlijk merk”, zegt Antonie Fountain, directeur van Stop The Traffik. Zijn organisatie is samen met Soul Action en Recycle Your Mind initiatiefnemer van de website. Het idee van SlaafvrijPaasei.nl is simpel: je klikt op een winkel die bij jou in de buurt zit en je ziet meteen welke soort eerlijke paaseieren zij verkopen.

Moderne slavernij
“Moderne slavernij, ergste vormen van kinderarbeid en mensenhandel zijn de harde realiteit op cacaovelden in West-Afrika. Daar kunnen wij als consumenten iets tegen doen”, legt Fountain uit. “Wanneer wij de positieve merken kopen, weten we zeker dat de boeren voor hun cacao een eerlijke prijs krijgen en dat er op arbeidsomstandigheden wordt gelet. Bovendien geven we
als consumenten een duidelijk signaal aan de cacaoindustrie: zorg dat al onze chocolade eerlijk wordt.”

Auteur
Vice Versa

Datum:
30 maart 2011
Categorieën: