Udaan: jongeren in India vluchten naar vrijheid

Op 21 april opent het vijfde Mundial Filmfestival in Cinecitta met de gratis vertoning van de Indiase film Udaan. De film vertelt het verhaal van een tienerjongen die in opstand komt tegen zijn autoritaire vader. Daarmee staat Udaan – letterlijk ‘vlucht’ – symbool voor de cultuurclash tussen jonge en oudere generaties in het razendsnel veranderende India.

 Samen met Cinecitta en Mundial organiseert het Wereldpodium een speciaal programma rondom Udaan. Voorafgaand aan de film is er een gesprek met schrijfster, journalist en India-kenner Brigitte Ars. De filmvertoning wordt bijgewoond door een aantal Indiërs die in Brabant wonen, waaronderSatish Narayanan, directeur van Techmarq Consultancy in Breda. Na afloop is er een nabeschouwing met de Indiase gastkijkers en het publiek.

 Het publiek discussieert met de gasten over de film en over de veranderende samenleving in India en Azië. Welke invloed hebben globalisering en economische groei op de jongere generatie? Wat doet het met de verhouding tussen jong en oud? En in hoeverre is “Udaan” exemplarisch voor wat er in India speelt?

Entree: gratis

Voor reservering en meer informatie kijk op www.wereldpodium.nu

Gespreksleiding: Ralf Bodelier

21 april | 19:30 u – 22:45 | Cinecitta | Willem II straat 29, Tilburg

Auteur
Vice Versa

Datum:
30 maart 2011
Categorieën: