Trouw: Triodos ziet groei duurzaam bankieren

De belangstelling voor duurzaam bankieren zit nog steeds in de lift. “Het is een krachtig antwoord op de financiële crisis gebleken”, zegt Triodos Bank.

Het toevertrouwde vermogen, de kredietverlening, het aantal klanten en de winst verder namen in het afgelopen jaar toe bij de ideële  bank, zo bleek maandag bij de bekendmaking van de resultaten over 2010.
 
ASN Bank heeft nog geen jaarverslag over 2010 gepubliceerd, maar de tussenstanden forig jaar gaven eenzelfde beeld over duurzaam bankieren en beleggen.

Het totale vermogen in beheer van Triodos Bank, Beleggingsfondsen en Private Banking, groeide met 15 procent tot 5,6 miljard euro. De kredietverlening aan bedrijven binnen de doelgroep nam met 28 procent toe tot 2,1 miljard euro. De nettowinst beliep over het afgelopen jaar 11,5 miljoen euro; dat is een stijging van ruim 20 procent vergeleken met een jaar eerder. Het aantal klanten groeide met ongeveer 43.000 tot 285.000.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
02 maart 2011
Categorieën: