Publieke lezing Noam Chomsky: “Contours of Global Order: Domination, Instability, and Xenophobia in a Changing World”

Op zondag 13 maart 2011 zal de befaamde linguïst en politieke activist Noam Chomsky voor het eerst sinds jaren een grote publieke lezing houden in Nederland. In de Westerkerk te Amsterdam zal hij, zoals we dat van hem gewend zijn, spreken over de huidige ontwikkelingen in de wereld. Hierbij zal hij zijn zorgen uitspreken over de tendensen die hij ziet, in de wereld, in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Nederland.  De titel van de lezing van Chomsky luidt “Contours of Global Order: Domination, Instability, and Xenophobia in a Changing World”. De lezing zal in het Engels zijn. Achteraf zal er een versie online komen met Nederlandse ondertiteling.

Omdat alle kaarten al lang uitverkocht zijn, wordt er een live videouitzending verzorgd. U kunt deze in LUX Nijmegen bekijken. Vooraf wordt een korte inleiding gegeven over het denken van Noam Chomsky. Na afloop van de lezing kunt u o.a. met Machiel Karskens, emeritus hoogleraar Politieke filosofie aan de Radboud Universiteit debatteren over Chomsky’s lezing.

De entree is gratis, zaal is open vanaf 13.30uur, het programma start om 14.00uur. Reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).

Auteur
Krista Russchen

Datum:
10 maart 2011
Categorieën: