OneWorld: Jongeren motor protesten Midden-Oosten

De frustratie over het gebrek aan vrijheid en economische kansen drijft in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vooral jongeren de straten op. Een nieuw rapport van Unicef onderstreept het belang van het investeren in adolescenten.

Dat het slecht is gesteld met de positie van jongeren beaamt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. In het rapport State of the World’s Children dat Unicef jaarlijks uitbrengt, luidt de organisatie dit keer de noodklok namens pubers wereldwijd. Investeren in de 1,2 miljard jongeren tussen de 10 en 19 jaar is volgens Unicef nodig om de spiraal van armoede en ongelijkheid te doorbreken. “We investeren vooral in kinderen tot hun tiende jaar, maar het is ook belangrijk om jongeren te steunen naarmate ze verder groeien en ontwikkelen”, stelt Unicef-woordvoerder Martin de Beer.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
01 maart 2011
Categorieën: