OMSK/Lotte van den Berg: première Les Spectateurs

Op donderdag 14 april 2011 gaat de voorstelling Les Spectateurs van OMSK/Lotte van den Berg in première in het Energiehuis te Dordrecht.

Wat betekent het je te verhouden tot een omgeving die je vreemd is? Hoe is het om te gast te zijn in een land dat je niet kent? Lukt het je een verbinding aan te gaan, of blijf je voor altijd toeschouwer?

Regisseur Lotte van den Berg werkte samen met een artistiek team gedurende 4 maanden in Kinshasa, de hoofdstad van Congo. Teruggekomen in Nederland realiseert ze zich meer dan ooit hoe gehecht ze is aan de grond die ze kent, aan de stilte en de ruimte om haar heen. Ze denkt iets te kunnen begrijpen van het onvermogen dat migranten voelen in een poging zich aan te passen aan een nieuwe omgeving.

Samen met beeldend kunstenaars, muzikanten en spelers uit Nederland en Afrika maakt OMSK een voorstelling over de beweging van Nederland naar Congo en terug. De afgepaste sociale omgang en het individueel gerichte perspectief van hier worden geplaatst naast het ongelooflijk sterke en overweldigende besef van gezamenlijkheid dat in Kinshasa voelbaar is. Les spectateurs is een voorstelling over de behoefte aan eigenheid en zelfbehoud én de hoop op plotselinge overgave aan alles wat je vreemd is. Een voorstelling over de toeschouwer op afstand, die ernaar verlangt te verdwijnen in de wereld waar hij naar kijkt.

Kaarten zijn reeds te bestellen via www.kunstmin.nl

Volg de repetities van Les spectateurs >>>

Voor meer informatie kijk op www.omsk.nl

14 april | Energiehuis in Dordrecht

Auteur
Krista Russchen

Datum:
18 maart 2011
Categorieën: