Oegandadag 2011: Over samenwerking die werkt

Swingende muziek, heerlijk eten en serieuze aandacht voor de uitdagingen waar Oeganda voor staat. Dat zijn de ingrediënten van de vierde Oegandadag op zondag 10 april aanstaande in de Haagse Hogeschool. De Astrid Oeganda Foundation, International Contact Uganda en Phoebe Education Fund for AIDS Orphans bundelen hun krachten om je te laten proeven van samenwerking die werkt. Mirjam Blaak, gevolmachtigd minister van Oeganda voor de Benelux en de Europese Unie, geeft om 11.00 uur het startsein voor deze boeiende dag. De toegang is gratis.

Beleef Oeganda (opnieuw), ontmoet betrokken en bevlogen mensen en laat je inspireren. Ook door de interessante presentaties en workshops voor jong en oud (muziek, dans, verhalen). Dat is onze uitnodiging. We gaan het hebben over samenwerking die werkt op het gebied van gezondheid, onderwijs en duurzaamheid. We spelen in op actuele onderwerpen in Oeganda. Krijgen we bijvoorbeeld een ander Oeganda na de recente verkiezingen? Hoe staat het met de positie van homoseksuelen? Is duurzaam toerisme mogelijk in het land? Hoe verhoudt het Oegandese onderwijs zich tot dat van ons? Deze en nog veel meer interessante onderwerpen komen aan bod. En laat je meevoeren op Afrikaanse muziek en droom weg bij authentieke versnaperingen uit het continent.

En wat dacht je van de Cinema Oeganda of een Meet and Greet met een vrijwilliger of Oeganda expert die je alles kan vertellen over de mogelijkheden om Oeganda te bezoeken én daar een actieve bijdrage te leveren? Ook Oxfam-Novib draagt een belangrijk steentje bij aan de Oegandadag.

Sprekers op deze dag zijn onder andere: Mirjam Blaak (gevolmachtigd minister van Oeganda voor de Benelux en de Europese Unie) en ervaringsdeskundige Fred Obala.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.oegandadag.nl

Zondag 10 april | 11:00 – 18:00 | Haagse Hogeschool

Auteur
Krista Russchen

Datum:
07 maart 2011
Categorieën: