Movies that Matter Festival: También la Lluvia

Deze film zal tijdens het Movies that Matter Festival verschillende keren gedraaid worden en gaat op 12 mei as. in release.

De film was dit jaar de Spaanse inzending voor de Oscars en werd ook op het filmfestival in Berlijn goed ontvangen, waar hij de publieksprijs voor beste fictie film ontving. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Gael Garcia Bernal (Babel, The Motorcycle
Diaries, Y tu Mamá También) en Luis Tosar (Cell 211).

Korte inhoud:
Regisseur Sebastian en zijn producent Costa reizen naar Bolivia om een film te draaien over Columbus. Idealist Sebastian wil de mythe over de komst van de westerse beschaving naar Amerika doorprikken. Zijn film zal aantonen wat Columbus werkelijk heeft veroorzaakt: goudkoorts, slavernij en geweld tegen de oorspronkelijke bevolking. De Boliviaanse gemeente
Cochabamba heeft echter andere problemen. De geprivatiseerde watervoorraad is verkocht aan een Amerikaanse multinational, met onrust en geweld tot gevolg. Vijfhonderd jaar na Columbus gaat de strijd niet over goud, maar over water.

Op onderstaande data zal de film tijdens het Movies that Matter Festival getoond worden:

24 maart – 21:15 uur
25 maart – 22:00 uur
26 maart – 22:30 uur
27 maart – 21:45 uur
Het Movies that Matter Festival vindt van donderdag 24 – woensdag 30 maart plaats in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag, internationale stad van vrede en recht. Lees verder op de festival website. U kunt hier ook reserveren.

También la Lluvia gaat op 12 mei in release.

Voor de trailer, klik hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 maart 2011
Categorieën: