MO*debat: Ontbossing en ontwikkeling

In het kader van het Filmfestival Cinema Novo vindt er op zaterdag 26 maart vanaf 9.30 u een themadag plaats over ontbossing en ontwikkeling.

2011 werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Jaar van het Bos’. Mondiale bossen zijn voor de mens, voor het leveren van producten en diensten, en voor het behoud van de biodiversiteit van levensbelang. We bekijken de huidige situatie van ontbossing en bosdegradatie, en onderzoeken duurzame alternatieven. Brazilië komt in een dergelijk discours altijd als een van de eerste landen ter sprake, maar ook Congo, Ecuador en Indonesië bezitten grote, tropische wouden. We hebben het tenslotte ook over de rol van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

De themadag wordt aangevuld met twee filmvertoningen: de documentaire Crude, over de olieverontreiniging in het nationaal park van Ecuador, en The Burning Season, over de systematische ontbossing van Indonesisch woud voor de ontginning van palmolie. De themadag wordt mede mogelijk gemaakt door DGD, Klimos, Groenhart, 11.11.11, Greenpeace, Mo* Magazine en WWF.

Graag vooraf inschrijven voor de themadag via benny@cinemanovo.be. Gelieve ook voor de fair trademaaltijd in te schrijven én te betalen (€15 per persoon op rekening 001-3110184-52 met vermelding: ‘themadag en naam’, tegen 21/03).

Zaterdag 26 maart |  9.30 – 17.30 | Cinema Lumière, Brugge | gratis inkom

Voor meer informatie, kijk op www.cinemanovo.be

Auteur
Krista Russchen

Datum:
03 maart 2011
Categorieën: