MO*debat: De Hongerige Stad

Steden zijn achteloos over hun voedselbevoorrading en de  schadelijke invloed daarvan op ons klimaat en onze landbouw, onze cultuur en landschappen, onze mobiliteit en gezondheid. Maar ondertussen wordt steeds duidelijker dat de zorgzame omgang met grondstoffen een vitale rol speelt voor onze overleving. Carolyn Steel zoekt naar manieren om onze steden in de toekomst te voeden op een rechtvaardige en duurzame manier. Ze introduceert sitopia: een plaats waar voedsel weer een verbindend rol speelt bij onze ‘human dwelling on earth’.

Carolyn Steel is architecte en woont in London. Haar boek Hungry City verschijnt in maart 2011 in Nederlandse vertaling als De Hongerige Stad.

Voor meer info, contacteer Jan Buelinckx via jan.buelinckx@mo.be of 02 536 19 77.
Tickets zijn € 4-, en te verkrijgen via Tickets: ticket@stuk.be – 016/320320 of via www.stuk.be onder lezingen.

30 maart | 20:00 uur | STUK, Naamsestraat 96 Leuven

Auteur
Krista Russchen

Datum:
03 maart 2011
Categorieën: