MO: “Westen moet druk uitoefenen op Oezbekistan”

Oezbekistan heeft de internationale mensenrechtengroepering Human Rights Watch het land uitgezet. Mensenrechtenactivisten willen dat het Westen zich uitspreekt tegen de Oezbeekse president Islam Karimov.

Een rechtbank dwong Human Rights Watch na vijftien jaar het kantoor in Tasjkent te sluiten. HRW stelt dat de stap van de Oezbeekse autoriteiten volgt op jarenlange intimidatie van mensenrechtenactivisten in het land.

De mensenrechtenorganisatie wil dat de Westen president Islam Karimov onder druk zet en de sluiting veroordeeld. Anders maakt het Westen, zegt HRW, dezelfde fout als in het Midden-Oosten, waar het jarenlang autocratische regimes steunde.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
21 maart 2011
Categorieën: