MO: Investeerders ontdekken industrie en diensten in Afrika

Investeringen in Afrika verschuiven langzaam maar zeker van landbouw en ruwe grondstoffen naar industrie, diensten, communicatie en toerisme. Ondanks de problemen die er vaak nog zijn met infrastructuur en opleidingsniveau.

“Afrika is de nieuwste groeiregio”, zegt Nozipho January-Bardill, een groepsmanager bij MTN, een Zuid-Afrikaans telecombedrijf dat in 21 landen in Afrika en het Midden-Oosten investeert. “Investeringsmogelijkheden waren voorheen vooral te vinden in olie, diamanten en grond. Maar tegenwoordig komt zestig procent van de groei uit de niet-traditionele sectoren: retail, industrie, financiële diensten, telecom, onroerend goed en toerisme.”

Terwijl veel economieën zijn gekrompen, is het Afrikaanse bnp blijven groeien, vertelde ze deze week op een conferentie van Zwitserse en Afrikaanse zakenlui. “Afrika zit in de take-off-fase. Buitenlandse investeringen zijn in acht jaar toegenomen van 15 miljard dollar (10 miljard euro) naar 80 miljard dollar (55 miljard euro).”

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
22 maart 2011
Categorieën: