MO: Elke 20 seconden sterft een kind door vuil water

Elke twintig seconden sterft er op de wereld een kind door ziekten die een gevolg zijn van gebrek aan schoon water.  “Dat betekent dat er jaarlijks 1,5 miljoen jonge levens verloren gaan”, zegt secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties.

Aan de vooravond van Wereldwaterdag, dinsdag 22 maart, wijst het VN-Kinderfonds Unicef erop dat wereldwijd 884 miljoen mensen geen veilig water hebben. Zo’n 2,6 miljard mensen hebben geen beschikking over adequate sanitaire voorzieningen.

Tegen 2025 leven 1,8 miljard mensen in landen of gebieden met absolute waterschaarsheid. Twee derde van de wereldbevolking kan te maken krijgen met watertekorten, volgens U.N. Water, een coalitie van 24 VN-organisaties.

Momenteel wordt 70 procent van het zoet water in de wereld gebruikt voor irrigatie, 22 procent voor de industrie en 8 procent voor huishoudelijke taken.

Voor het hele artikel, klik hier

Auteur
Krista Russchen

Datum:
21 maart 2011
Categorieën: