Landjepik-debat en laatste stand van zaken land grabbing

Nog steeds lijden 925 miljoen mensen iedere dag honger. Om dat te veranderen, moet er onder meer een einde komen aan “landjepik”, het opkopen van landbouwgrond in ontwikkelingslanden door buitenlandse mogendheden en
investeerders. Daardoor zijn er landen die zelf een voedseltekort kennen en tegelijk op grote schaal voedsel exporteren. Zo voorziet Saoedi-Arabië, dat zelf weinig landbouwgrond heeft, door landaankoop in arme landen in haar
eigen voedselvoorziening.

Op 24 maart vindt er in Utrecht een grote bijeenkomst over de laatste stand van zaken rond dit landjepik. Deelnemers zijn de Universiteit van Utrecht, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Universiteit Wageningen, Tropenmuseum en Agriterra. Oxfam Novib beleidsmedewerker Duncan Pruett doet ook mee aan de discussie en is beschikbaar voor interviews. Zie ook

Voor meer informatie kijk op:

Aanmelden via sid-nl@socires.nl voor 22 maart as.

24 maart | 13:00-17:30 uur | Utrecht

Auteur
Krista Russchen

Datum:
17 maart 2011
Categorieën: