In release: Film También la Lluvia

Deze film werd eerder al getoond op het Movies that Matter Festival en zal vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De film was dit jaar de Spaanse inzending voor de Oscars en werd ook op het filmfestival in Berlijn goed ontvangen, waar hij de publieksprijs voor beste fictie film ontving. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Gael Garcia Bernal (Babel, The Motorcycle Diaries, Y tu Mamá También) en Luis Tosar (Cell 211).

Korte inhoud:
Regisseur Sebastian en zijn producent Costa reizen naar Bolivia om een film te draaien over Columbus. Idealist Sebastian wil de mythe over de komst van de westerse beschaving naar Amerika doorprikken. Zijn film zal aantonen wat Columbus werkelijk heeft veroorzaakt: goudkoorts, slavernij en geweld tegen de oorspronkelijke bevolking. De Boliviaanse gemeente Cochabamba heeft echter andere problemen. De geprivatiseerde watervoorraad is verkocht aan een Amerikaanse multinational, met onrust en geweld tot gevolg. Vijfhonderd jaar na Columbus gaat de strijd niet over goud, maar over water.

Voor de trailer, kijk hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 maart 2011
Categorieën: