Global Voices: Nederlandse stedenbouw door Afrikaanse ogen

In het kader van de tentoonstelling Blueprints of Paradise lanceerde het Afrika Museum een ontwerpwedstrijd. Architecten, kunstenaars en visionairs met Afrikaanse ‘roots’ werden uitgenodigd om het Afrika van de toekomst te ontwerpen. Het thema: hoe om te gaan met de gebouwde omgeving en het gebruik van de openbare ruimte? Ook in Nederland is dit een relevant vraagstuk, waarvoor Afrikaanse architectuur een inspiratiebron kan zijn.

In LUX delen een de prijswinnaars en de juryvoorzitter hun visie op de Nederlandse openbare ruimte. Hoe verschillen Afrikaanse en Nederlandse ideeen over ruimtelijke inrichting? En waar kunnen we van elkaar leren?

Met o.a. Joe Osae-Addo, juryvoorzitter.

Programma in samenwerking met het Afrika Museum.

Kaarten a € 7,50 verkrijgbaar aan de kassa van LUX of telefonisch te reserveren via 0900 589 46 36 (kassa LUX)

Zondag 10 april |  aanvang 15.00 uur | LUX Nijmegen

Auteur
Vice Versa

Datum:
22 maart 2011
Categorieën: