Food Film Festival: ‘Vote with your Fork’

Stemmen kan op 2 maart ook met je vork

Het Food Film Festival laat zien dat we elke dag keuzes maken die grote gevolgen hebben

Op de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart wordt de Amsterdamse kiezers gevraagd een tweede stem uit te brengen. Niet een stiekeme stem voor of tegen Rutte, maar een stem voor of tegen misstanden in onze voedselindustrie. De Youth Food Movement wil kiezers door deze actie aanmoedigen hun dagelijkse consumptiekeuzes bewust te maken en nodigt een
ieder uit om hier op 18, 19 en 20 maart in Studio/K over mee te praten, te proeven, te luisteren en bovenal te kijken tijdens het eerste Food Film Festival van Nederland.

Niet stembiljetten maar houten vorkjes zijn het middel waarmee gekozen wordt om een duurzaam voedselsysteem te steunen. In de praktijk stemt iedereen namelijk elke dag met de vork. Door producten wel of niet te kopen kunnen
consumenten gezamenlijk de voedselindustrie veranderen. Het Food Film Festival wil mensen met deze actie bewust maken van deze macht.

Het Spui omgetoverd tot duurzame openlucht picknick

Op 2 maart staat er om 12.00 uur op het Spui in Amsterdam een stemlokaal van het Food Film Festival. Leden van de Youth Food Movement, steunbetuigers en kiezers verzamelen zich op het Spui om daar hun tweede stem uit te brengen.
De vork waarmee kiezers stemmen is tevens een gratis duurzame lunch waard. Na het inleveren van de vork picknicken kiezers samen op het Spui. De lunch wordt verzorgd door de Youth Food Movement.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
02 maart 2011
Categorie├źn: