Debat over Afghanistan in 2014

Oxfam Novib organiseert, samen met Cordaid, Humanity House en Afghaanse NGO’s, een debat over de civiele transitie in Afghanistan. Vanaf  2014 is de Afghaanse overheid volledig verantwoordelijk voor de veiligheid in het land en het merendeel van de buitenlandse troepen is dan teruggetrokken. Oxfam Novib is bezorgd over de gevolgen voor de  vrede, stabiliteit, veiligheid, mensenrechten en vrouwenrechten in het land.

 Onder leiding van Frénk van der Linden gaan verschillende Afghaanse deelnemers  met elkaar in debat. Aan tafel zit Horia Mosadiq, onderzoekster voor Amnesty International, reizend tussen Londen en Kabul. Zij was directrice van het Afghanistan Human Rights Research and Advocacy Consortium. Een ander spreker is Salih Doğan, onderzoeker bij de International Strategic Research Organisation (USAK) Hij is gespecialiseerd in Afghanistan, Centraal Azië en managing editor van de krant Turkish Weekly.

De voertaal is Engels en de toegang is gratis.

Om je aan te melden voor het debat of voor meer informatie kunt u mailen naar: Nieszka Kazimierczuk (ak@ennanet.eu; +32 2 282 46 73). In verband met een beperkt aantal zitplaatsen graag spoedig reserveren. Voor meer informatie kijk op: http://www.humanityhouse.org/nl/actueel/agenda/civiele-transitie-in-afghanistan

17 maart | 14:00 | Humanity House | Prinsegracht 8, Den Haag

Auteur
Krista Russchen

Datum:
15 maart 2011
Categorieën: