ISS organiseert boekpresentatie: Claiming Citizenship: Rights, Participation and Accountability

Op 21 maart organiseert ISS de boekpresentatie: Claiming Citizenship: Rights, Participation and Accountability.
 
Over de gehele wereld neemt het vertrouwen van burgers in de staat en andere publieke instanties af. Burgers in zowel het noorden als het zuiden raken in toenemende mate gedesillusioneerd over wat zij van deze instituties kunnen verwachten.

Op zoek naar een verklaring voor deze trends, heeft het Engelse Institute for Development studies samen met wetenschappers en activisten uit de hele wereld meer dan 10 jaar onderzoek gedaan naar ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, burgerschap en participatie. Hoe worden dit soort begrippen in verschillende contexten geïnterpreteerd? Welke strategieën gebruiken activisten, NGOs en burgerbewegingen om voor hun rechten op te komen en hoe kunnen zij die verbeteren? Wat doen burgers om overheden scherp en sociaal verantwoordelijk te houden en hoe reageren machthebbers, ambtenaren en bedrijven op hun acties? Hoe functioneren effectieve globale sociale bewegingen? En hoe kan burgeractie een bijdrage leveren aan grote globale problemen als klimaatverandering, ongelijkheid en armoede? Over dit onderzoek bestaat een boekenserie met de verschillende onderwerpen. Voor meer informatie over de boekenserie, klik hier.

Op 21 Maart presenteren prof. John Gaventa, dr. Rosemary Mcgee samen met dr. Rosalba Icaza en dr. Jun Borras de belangrijkste bevindingen van hun werk en werpen zij nieuwe vragen op. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren en om mee te discussiëren.

De deelname is gratis, maar registratie verplicht. Aanmelden via registration@hivos.nl
Voor meer informatie kijk op www.drc-citizenship.org/

21 maart | 16:00 – 18:00 u | Institute of Social Studies, Kortenaerkade 12 Den Haag, Atrium

 

 

Auteur
Krista Russchen

Datum:
08 maart 2011
Categorieën: