BB: Vaagheid troef

Ha interessant, ontwikkelingssamenwerking. Het nationale aflaatbudget om de schuldgevoelens over onze welvaart af te kopen. Vorige week heeft staatssecretaris voor OS Ben Knapen een heuse ‘focusbrief’ naar de Kamer gestuurd, waarin hij beschrijft wat hij van plan is. 
Van een regering waarvan twee van de drie deelnemende politieke partijen serieuze bedenkingen hebben bij het thema, mag je verwachten dat de schop eens diep in dit beleidsterrein wordt gezet. Omploegen en opnieuw beginnen!

En inderdaad, de brief van zo´n vierentwintig kantjes bevat in ieder geval één goede zin: ´Om burgers bij ontwikkelingssamenwerking te betrekken, zijn zichtbare resultaten nodig.’ Dat doet vermoeden dat er nu niet alleen veel geld in dit terrein gestopt gaat worden, maar dat er daadwerkelijk ook gekeken wordt of dat geld resultaat oplevert.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
28 maart 2011
Categorieën: