Spoeddebat: Global Voices – Had Bush dan toch gelijk?

Spoeddebat over de voortdurende onrust in het Midden Oosten in LUX Nijmegen

Misschien een beetje laat, maar 8 jaar na de inval in Irak lijkt de democratiseringsgolf dan toch toe te slaan in het Midden Oosten. In Tunesie, Jemen, Egypte, maar ook in Syrie en Jordanie komt de bevolking de straat op om te protesteren tegen de huidige machthebbers en om hun eisen voor meer vrijheid kracht bij te zetten. Krijgt George W. Bush na al die jaren dan toch gelijk dat de regime-change in Irak zal leiden tot een golf van democratisering in de rest van het Midden Oosten?

Sprekers: Petra Stienen (diplomaat) en Frans Timmermans

Voor meer informatie en reserveren, kijk op de website van Lux Nijmegen

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
07 februari 2011
Categorie├źn: