SID Nederland: “Global Values in a Changing World. Synergy of State and Society in a Globalized World”

Op maandag 21 maart 2011 geeft Gary Dymski, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Californië, Riverside, de zesde lezing van de SID-lezingencyclus 2010-2011. De financiële crisis heeft sinds 2007 in vele landen en regio’s tot een toename in ongelijkheid in inkomen en weelde geleid, ondanks dat opkomende economische machten als China, India, en Brazilië zich snel hebben weten te herstellen. Deze groeiende verdeling in welvaart vormt een bedreiging voor de ontwikkeling: elites zijn meer verbonden met de wereldeconomie dan met hun eigen samenleving, en zijn meer bezig met eigen consumptie en belangen dan met nationale ontwikkeling. Dit proces, gepaard met een ideologische oppositie tegen interventie door de staat, heeft tot economische groeistrategieën geleid die niet alleen herdistribuering van goederen en inkomen onmogelijk maken, maar uiteindelijk ook schadelijk zijn voor ontwikkeling zelf. Om werkelijk tot oplossingen te komen voor mondiale ontwikkeling, moet gelijkheid weer centraal worden in beleidsvorming.

Paul Seters, Directeur van Globus en hoogleraar Globalisering en Duurzame Ontwikkeling aan de TiasNimbas Business School van de Tilburg Universiteit, zal de discussie leiden.

Tijd en plaats: 18.00 – 19.30uur| 21 maart 2011| Auditorium| VU| Boelelaan 1105, Amsterdam. De voertaal is Engels.

Welkom (koffie/thee) vanaf 17.30uur. Na 19.30uur een informele borrel.

Meer informatie op 070 – 338 32 93

Auteur
Krista Russchen

Datum:
08 februari 2011
Categorieën: