Presentatie Praktijkboek Religie en Ontwikkeling

Op vrijdagmiddag 4 maart 2011 presenteert het Kenniscentrum het praktijkboek ‘Religie en Ontwikkeling. Handreikingen voor de praktijk’. Dit praktijkboek is het resultaat van de kennis, ervaring en reflectie die het KCRO heeft opgedaan sinds haar oprichting in 2006.

Het boek is een praktijkboek: centraal staan de praktijkervaringen van ontwikkelingsprofessionals, aangevuld met theoretische overwegingen. Het boek biedt geen pasklare antwoorden op vragen. Ook geeft het geen kant-en-klare aanpak. Het zet wel aan tot bezinning op het thema ‘religie en ontwikkeling’.

We hopen met dit boek medewerkers van verschillende Nederlandse ontwikkelingsorganisaties aan te spreken. We nodigen hen uit om door te praten over de dilemma’s en praktijkverhalen in dit boek en eigen dilemma’s aan te dragen.

Wij nodigen u van harte uit bij de presentatie van het praktijkboek. Dr. Ward Berenschot zal hierbij een lezing verzorgen over keuzes van (religieuze) partnerorganisaties, een onderwerp dat ook terugkomt in het praktijkboek. Tevens zullen deze middag de nieuwe partners van het KCRO en de nieuwe website worden gepresenteerd. Tijdens de presentatie ontvangt u een gratis exemplaar van het boek.

Alle informatie over het programma, de lokatie en het aanmeldformulier vindt u op onze vernieuwde website www.religie-en-ontwikkeling.nl, specifiek op deze pagina.

Auteur
Henriette de Wit

Datum:
08 februari 2011
Categorieën: