KCRD: Presentatie praktijkboek Religie en Ontwikkeling

Op vrijdagmiddag 4 maart 2011 presenteert het Kenniscentrum het praktijkboek ‘Religie en Ontwikkeling. Handreikingen voor de praktijk’. Dit praktijkboek is het resultaat van de kennis, ervaring en reflectie die het KCRO heeft opgedaan sinds haar oprichting in 2006.

Wij nodigen u van harte uit bij de presentatie van het praktijkboek. Dr. Ward Berenschot zal hierbij een lezing verzorgen over keuzes van (religieuze) partnerorganisaties, een onderwerp dat ook terugkomt in het praktijkboek. Tevens zullen deze middag de nieuwe partners van het KCRO en de nieuwe website worden gepresenteerd. Tijdens de presentatie ontvangt u een gratis exemplaar van het boek. U kunt zich hier aanmelden.

Het boek is een praktijkboek: centraal staan de praktijkervaringen van ontwikkelingsprofessionals, aangevuld met theoretische overwegingen. Het boek biedt geen pasklare antwoorden op vragen. Ook geeft het geen kant-en-klare aanpak. Het zet wel aan tot bezinning op het thema ‘religie en ontwikkeling’.
We hopen met dit boek medewerkers van verschillende Nederlandse ontwikkelingsorganisaties aan te spreken. We nodigen hen uit om door te praten over de dilemma’s en praktijkverhalen in dit boek en eigen dilemma’s aan te dragen.
Programma 4 maart:Locatie:

14.30 Inschrijving met koffie en thee
15.00 Presentaties KCRO, met onder meer:
  • De lancering van de nieuwe website van het KCRO
  • De presentatie van de nieuwe partners van het KCRO
  • De presentatie van het praktijkboek
15.45 Een lezing van dr. Ward Berenschot over zijn onderzoek naar de invloed van religie op tolerantie en pluralisme in Indonesië. Ook bespreekt hij de kansen en uitdagingen die zijn onderzoek biedt voor ontwikkelingsorganisaties. Lees hier het artikel over dit onderzoek, dat hij deed in opdracht van Mensen met een Missie.
17.00 Feestelijke afsluiting met borrel
Spiritueel centrum ‘De Boskant’, Fluwelen Burgwal 45, Den Haag.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Auteur
Vice Versa

Datum:
28 februari 2011
Categorieën: