DeWereldMorgen: Waar gaat het Wereld Sociaal Forum naartoe?

De Algerijnse en Marokkaanse regeringen hebben het Wereld Sociaal Forum (WSF) Dakar 2011 gedeeltelijk gefinancierd. Hierover werd op de vergadering van de internationale raad van 12 februari met geen woord gerept. Het gerucht deed de ronde op het seminarie van de sociale bewegingen dat van 5 tot 7 november 2010 in Dakar plaatsvond. Het Senegalese organisatiecomité heeft dit gerucht bevestigd.

Dit verklaart meteen ook de massale aanwezigheid op het WSF van een officiële Marokkaanse delegatie, vooral samengesteld uit flikken en individuen die spookorganisaties en EGO’s (echte gouvernementele organisaties), die over alle logistieke middelen beschikken om de ’territoriale eenheid van het land’ te verdedigen.

Dit verklaart ook waarom die officiële delegatie overal stands had binnen de universiteit Chekh Anta Diop (UCAD) waar het WSF plaatsvond. De Senegalese regering is zeker medeplichtig en het organisatiecomité draagt hiervoor een stuk verantwoordelijkheid.

Voor het hele artikel, klik hier.

Auteur
Krista Russchen

Datum:
25 februari 2011
Categorieën: