Aidsbestrijding ook lieveling van Postcodeloterij

Aidsbestrijding heeft in korte tijd opnieuw financiële steun ontvangen. Na de in december toegezegde overheidssteun, wees gisteren de Postcodeloterij een bedrag van 8,8 miljoen toe aan Stop Aids Now! Het bedrag gaat naar aidsbestrijding in Swaziland.

In totaal werd een recordbedrag van 270 miljoen euro uitgekeerd aan 83 goede doelenorganisaties. Stop Aids Now! ontvangt een bedrag van 8,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Dit maakte de loterij woensdag bekend. Met het geld gaat Stop Aids Now! op grote schaal de bevolking van Swaziland op HIV testen en aidsremmers inzetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte.

Lobby

Het is de tweede keer in korte tijd dat aidsbestrijding financiële steun ontvangt. In december 2010 ging na eerdere bezuinigingsrondes toch nog een aanzienlijk bedrag naar aidsbestrijding bij de begrotingsonderhandelingen van de overheid. Dit was mede te danken aan de succesvolle aidslobby.

Goed nieuws

De andere grote begunstigde is de combinatie Stichting DOEN en De Natuur- en Milieufederaties. Deze organisaties krijgen 13,5 miljoen euro voor de gezamenlijke oprichting van het nieuwe energiebedrijf We Generate.

Voor enkele organisaties was er goed nieuws omdat de jaarlijkse bijdrage wordt verhoogd met 500.000 euro. Zo krijgen onder andere War Child, World Food Programme,  en SOS Kinderdorpen € 1.400.000. Zie ook het volledige overzicht van alle Toewijzingen Nationale Postcode Loterij 2011

Auteur
Marieke Remmen

Datum:
10 februari 2011
Categorieën: