Fill the Gap! Zetten IT-bedrijven Afrika eindelijk op de kaart?

Fill the Gap! Zetten IT-bedrijven Afrika eindelijk op de kaart?

De nieuwe groeimarkt heet Afrika. Na Vodafone en Orange betreden nu ook IT-bedrijven de Afrikaanse markt. Nigeria alleen al telt drie vestigingen van Microsoft. Ook Hewlett-Packard, Dell, IBM en Cisco Systems houden er kantoor. Landen als Ghana, Kenia en Zuid-Afrika mogen zich eveneens in de belangstelling van buitenlandse IT-bedrijven verheugen. Google is daar een van.

Wat trekt deze bedrijven naar Afrika? En wat betekent de komst van deze bedrijven voor de ontwikkeling van Afrika? Biedt het nieuwe perspectieven? En wat voor impact heeft deze informatie economie op Afrika?

Fill the Gap!-8 is hèt netwerkevenement van Hivos en IICD voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en duurzame ontwikkeling.

Op vrijdag 14 januari staat de 8e editie van Fill the Gap! geheel in het teken van IT-bedrijven in Afrika. Over de impact van ICT op de (Afrikaanse) samenleving, het ondernemersklimaat, sociaal ondernemerschap en de verschillen tussen ondernemen in Europa en Afrika. Aan het woord komen Estelle Akofio-Sowah, Managing Director van Google Ghana en Kamal Budhabhatti, CEO van Craft Silicon, winnaar van de Legatum Africa Award for Entrepreneurship 2010.Presentatie: Andrew Makkinga, radio DJ en presentator VPRO radio.

Deelname is gratis. Aanmelden kan hier

Auteur
Henriette de Wit

Datum:
07 januari 2011
Categorieën: