Routeplan voor een eerlijke economie: over de realisatie van een Fair & Green Deal

Op 3 februari zal in Tilburg voor de vierde keer een grote conferentie over ‘eerlijke en solidaire economie’ gehouden worden. Doel van de conferentie is om mensen en organisaties bijeen te brengen die willen ijveren voor een structurele omslag in de economie en de politiek, zodat we stoppen met de aarde te plunderen en zorgen voor een eerlijke  verdeling, zowel lokaal als wereldwijd.

Als leidraad geldt de tekst voor een ‘Fair & Green Deal’ die eind vorig jaar uitgebracht werd en waarin tal van praktische maatregelen staan die urgente uitvoering benodigen. Op de conferenties zullen 12 workshops centraal staan, waarin fundamentele elementen van de oplossing uitgewerkt worden.

De conferentie wordt georganiseerd door het Platform Duurzame en Solidaire Economie (Platform DSE) in samenwerking met de ‘Alliantie Fair & Green Deal’. In die alliantie werken vele organisaties samen die de Fair en Green Deal onderschrijven.

De deelnamekosten zijn 15,- voor studenten en minder vermogenden en 50,- euro voor ‘modalen’. Aan mensen die professioneel deelnemen of wiens organisatie de kosten kan vergoeden, vragen we 100,- euro als bijdrage.

Klik hier voor meer informatie

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
23 december 2010
Categorieën: