Rosenthal boos over steun ICCO aan Palestijnse Electronic Intifada

Minister Rosenthal roept ICCO op het matje voor steun aan de Palestijnse internetsite, die mede werd opgericht door Arjan el Fassed (Groenlinks). ICCO legt in een reactie op haar website uit waarom de organisatie st

Vanmorgen meldden dagbladen Trouw en Telegraaf dat minister van buitenlandse zaken Uri Rosenthal (VVD) een stevig gesprek met ICCO wil over haar financiering aan de Palestijnse website Electronic Intifada.

Electronic Intifada werd medeopgericht door Arjan el Fassed, Tweede Kamerlid voor Groenlinks. Hij was tot begin 2010 vrijwillig betrokken bij de website. Hij benadrukt in Telegraaf dat de bijdragen vooral worden geschreven door bloggers uit betrokken gebieden en dat er veel internationale waardering is voor Electronic Intifada. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

ICCO meldt dat de organisatie inmiddels een gesprek heeft gepland met Uri Rosentahl. Tot dat gesprek plaats heeft gevonden, verwijzen zij naar een algemene reactie op de website.

Auteur
Bente Meindertsma

Datum:
01 december 2010