Volkskrant commentaar: Praktisch Cáncun

Sinds  de volkomen mislukte klimaatconferentie van een jaar geleden in Kopenhagen wordt er  met meer realiteitszin tegen het thema klimaat aangekeken. Hysterie omringde Kopenhagen, op alle niveaus.  Kwam er geen klimaatakkoord, dan ging het mis met de wereld, was de sfeer. De trein met delegaties werd in Utrecht hoopvol door duizenden uitgewuifd. In Kopenhagen bezetten tienduizenden actievoerders straten en pleinen. Vrijdag onthulde de Nederlandse klimaatambassadeur Hugo von Meijenfeldt in de Volkskrant, dat die hysterie tot diep in de agenda van Kopenhagen was doorgedrongen. Er was opzettelijk geen plan B, dan moesten de deelnemers wel tot besluiten komen. Toen dat niet gebeurde, was er  ook meteen niks meer om over te praten.

Lees het hele stuk op de website van de Volkskrant.

Auteur
Vice Versa

Datum:
29 november 2010
Categorieën: