IPSNews: Usaid wil hulp overbodig maken

Het Amerikaanse agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking (Usaid) gaat een andere koers varen. De wijzigingen maken deel uit van een algemene hervorming van de Amerikaanse ontwikkelingshulp. “Te vaak hebben de VS getracht hun hulp te organiseren vanuit Amerikaans perspectief, in plaats van landen te helpen hun eigen problemen op te lossen”, vindt Oxfam.

Vorige maand kondigde president Barack Obama een nieuw beleid aan op de VN-top over de millenniumdoelen in New York. De VS zullen  arme landen meer slagkracht geven om zichzelf te ontwikkelen, klonk het. “Decennialang waren miljoenen mensen afhankelijk van voedselhulp, dat moet gedaan zijn. We moeten landen en mensen een weg uit de armoede bieden”, sprak Obama. Lees het complete artikel op www.ipsnews.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
01 november 2010
Categorieën: