Oproep ‘Vergeten verhaal’

De Dick Scherpenzeel Stichting roept op ideeën voor vergeten verhalen in te zenden.

Wereldwijd gonzen miljarden verhalen over even zovele gebeurtenissen op onze aardbol. Soms zijn ze zonder meer de aandacht van het Nederlandse publiek waard, maar worden ze om uiteenlopende redenen toch niet opgepikt door de Nederlandse media. Verhalen die ongezien en ongehoord blijven. Vergeten Verhalen…

De Dick Scherpenzeel Stichting zoekt die verhalen, of foto’s met zo’n verhaal. Verhalen buiten de Westers grenzen, die vanuit onze verantwoordelijkheid niet mogen blijven liggen.

Stuur ons je idee over zo’n verhaal, in maximaal vierhonderd woorden, op. Maak duidelijk waar het verhaal of de foto over gaat en waar het zich afspeelt. Met een stappenplan over hoe jij het idee zou kunnen realiseren tot een verhaal, maak je meer kans. Een breed samengestelde jury selecteert en nomineert de beste tien ideeën. Die worden belicht in een speciale uitgave: Vergeten Verhalen 2010. De Dick Scherpenzeel Stichting ondersteunt vervolgens in het vinden van een redactie om het beste verhaalidee uit te werken en stelt daartoe € 2.500,= ter beschikking. Zo vraagt de Dick Scherpenzeel Stichting aandacht voor de blinde vlekken van de journalistiek.

Uiterste inzend datum: 15 november 2010
email adres: info@dickscherpenzeelstichting.nl.

De tien genomineerden ontvangen een Flipcamera. Vanaf 30 november wordt de shortlist met genomineerden op www.hetvergetenverhaal.nl gepubliceerd.  Op vrijdag 10 december na het debat: Professionele afstand, onzin of noodzaak voor een goed verhaal? Wordt de winnaar 2010 bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op: www.hetvergetenverhaal.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
09 november 2010
Categorieën: