MFS-2 bekend

Staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, Ben Knapen, heeft maandagmiddag de uitslag van de MFS-2 subsidieronde bekend gemaakt. Drie organisaties zien hun aanvraag niet gehonoreerd, terwijl andere organisaties niet het volledige bedrag hebben gekregen.

Opvallende verliezer is Terre des Hommes. De organisatie was aan het begin van deze eeuw nog verantwoordelijk voor het openbreken van het destijds verzuilde medefinancieringsprogramma. Nu loopt de organisatie de subsidie mis doordat zij twee punten te weinig scoorde. In een eerste reactie op nu.nl, laat Hans Guijt, hoofd projecten van Terres des Hommes weten: ”Afhankelijk van het beoordelingsrapport dat wij nog moeten krijgen, willen we beroep aantekenen tegen de korting. We komen net twee punten tekort op een totaal van 60 punten. Wij willen graag weten waarom we die twee punten niet hebben gekregen en of wij die er in een beroepsprocedure wellicht nog wel bij kunnen krijgen. Anders moeten we een beroep doen op onze donateurs om ons extra te steunen.’’

Andere afvallers zijn Connect International (een consortium bestaande uit FACT foundation en de Rural Energy Foundation), terwijl ook de Netherlands Medicines and Development Partnership (met onder andere Healthnet International en Wemos) haar aanvraag afgewezen zag.

In totaal krijgen 19 allianties subsidie van het ministerie voor een periode van vijf jaar. Het gaat om 67 maatschappelijke organisaties, die samen 2,125 miljard euro toebedeeld krijgen. Voor dit bedrag geldt echter nog een begrotingsvoorbehoud. Dit gezien de bezuinigingen die het kabinet nog wil doorvoeren. Volgens staatssecretaris Knapen kan het gaan om een bezuiniging tot 12,5% procent per alliantie.

Auteur
Vice Versa

Datum:
01 november 2010
Categorieën: