IS Live: ‘Rechts ontwikkelingsbeleid: hoe doe je dat?’

Met de komst van het rechtse kabinet heeft Nederland eindelijk een akkoord waar ‘rechts Nederland zich de vingers bij af kan likken’, aldus premier Mark Rutte. Maar wat betekent dat nu voor ontwikkelingssamenwerking?

Als je kijkt naar de plannen van het kabinet dan lijkt het niet meer dan een logische uitwerking van het WRR rapport zoals dit jaar door Peter van Lieshout is opgetekend. Minder partnerlanden, meer coherentie van beleid en minder verschillende sectoren die steun ontvangen. In die zin zit de enige pijn voor de ontwikkelingssector in de vermindering van het budget van 0,8% naar 0,7% van het BNP.

In de talkshow ‘IS Live’ bespreken we de vraag wat dat eigenlijk is; rechts ontwikkelingsbeleid. Met de gasten wordt in een drietal gesprekken gekeken naar de invulling van het rechtse ontwikkelingsbeleid. Wat wordt de rol van het bedrijfsleven, hoe gaat het kabinet Rutte om met het maatschappelijk middenveld (de NGO’s), wat verwacht men van de burgers zelf en hoe gaat die nieuwe staatssecretaris dat nu doen?

Met deelname van Arend Jan Boekestijn, voormalig VVD Kamerlid, Linda Polman, journalist, Han de Groot, directeur UTZCertified, en Pieter Derks, columnist. Gespreksleiding is in handen van Lau Schulpen van het CIDIN.

IS Live is een Talkshow volgens de formule van de Wereld draait door. Met gasten, gesprekken, muziek, video bespreken we de wereld van de internationale samenwerking. IS Live is een formule die is ontwikkeld in samenwerking met Lokaalmondiaal, het Vakblad Vice Versa en het Wereldpodium in Tilburg en de Balie te Amsterdam, en mogelijk gemaakt door de NCDO.

Dinsdag 7 december / aanvang 20.00u / entree 5 euro / locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen / reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).

Auteur
Vice Versa

Datum:
12 november 2010
Categorieën: