De volledige lijst van MFS-2

Maandagmiddag maakte staatssecretaris Knapen de lijst met toegekende subsidies voor MFS-2 bekend: drie organisaties vielen af en op alle andere aanvragen wordt gekort.

Totaal is voor een bedrag van bijna 3 miljard aan subsidie aangevraagd, terwijl er 2,1 miljard is toegekend. Relatief het hoogst scoorde de Freedom from Fear alliantie (IKV Pax Christi, Amnesty International afdeling Nederland, het Europees Centrum voor Conflictpreventie en Press Now). Zij kregen bijna 84% van het door hun aangevraagde bedrag, terwijl de Fair, Green en Global Alliance met 42% het meest werd gekort.

De Impact alliantie, met Oxfam Novib als penvoerder krijgt het hoogste bedrag: 421.264 miljoen euro gedurende de periode van vijf jaar. Het kleinst toegekende bedrag is voor de Transition in the East Alliance, met onder andere het Medisch Comité Nederland-Vietnam; zij krijgen 9,1 miljoen (65% van het bedrag zij hadden aangevraagd).

Vice Versa zet alle aanvragen even op een rij. Klik hier voor de PDF van alle organisaties.

(vergroten kan door dubbel te klikken op de afbeelding)

Auteur
Vice Versa

Datum:
01 november 2010
Categorieën: