Afvaller Terre des Hommes: ‘geen idee waar het in zit’

Voor drie allianties heeft de uitslag van MFS-2 de grootste gevolgen: hun aanvraag werd geheel afgewezen. Het betreft Kind en Onwikkeling, Netherlands Medecines & Development Partnership en de Water, Energy and Food alliance. Vice Versa peilde de reacties.

In een eerste reactie laat Hans Guijt, hoofd projecten van Terre des Hommes weten erg teleurgesteld te zijn. ‘We hadden dit absoluut niet verwacht en hebben geen idee waarom onze aanvraag is afgewezen. De teleurstelling overheerst bij ons en onze partners in de alliantie.’ De alliantie kwam slechts twee punten tekort op de beoordeling van hun aanvraag. ‘We zullen het beoordelingsrapport moeten afwachten. Omdat het slechts twee punten betreft kunnen we hier wellicht dus nog wel wat mee. Als we hiervoor in hoger beroep moeten gaan en bij de rechter uit zullen komen dan is dat wat wij zullen doen.’

Andere allianties waarvan de aanvraag is afgewezen konden nog niet reageren. De Health Action International alliantie bestaande uit de Health Foundation en WEMOS was niet bereikbaar voor commentaar. De alliantie onder penvoerder Connect International bestaande uit FACT Foundation en Rural Energy Foundation was rond 17.30 uur nog niet op de hoogte gebracht van het nieuws. In verband met de afwezigheid van de directeur van FACT Foundation kon er nog geen reactie worden geformuleerd: “Belt u donderdag maar terug,” aldus een medewerker.

Auteur
Iris Gardien

Datum:
01 november 2010
Categorieën: