IS Live! Talkshow rond thema’s uit de wereld van internationale samenwerking

Donderdagavond 25 november, 20:00-21:30 uur De Balie, Amsterdam, entree € 5,-

Moet de hulp op de helling? Moeten de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven voorop staan? En hebben arme landen niet meer baat bij vrije wereldhandel dan bij hulp? Die prangende vragen komen aan de orde in de nieuwe talkshow IS Live!

Presentatie

De presentatie is in handen van Marcia Luyten met als hoofdgast Peter van Lieshout: auteur van het WRR Rapport ‘Minder pretentie, meer ambitie’, de leidraad voor het nieuwe beleid voor ontwikkelingssamenwerking.

Gasten

Samen ontvangen zij Klaas Dijkhoff en Sjoera Dikkers, woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking voor de VVD en de PvdA in de Tweede Kamer en dus de ‘nieuwe Boekestijn’ versus de ‘nieuwe oppositieleider’, Linda Polman, schrijfster van De Crisiskaravaan en ‘na de vertaling van haar boek inmiddels ‘big in the USA’,  en Ha Joon Chang, auteur onder andere van “23 Dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme” met stellingen als ‘Mensen in arme landen zijn ondernemender dan mensen in rijke landen’ en ‘De wasmachine heeft de wereld meer veranderd dan internet’.

IS Live! online

De discussie is niet alleen vanuit de zaal te volgen, maar ook via ismagazine.nl via een livestream en wordt via twitter en gastblogs live verslagen vanuit de zaal (#islive).

Meer informatie via www.ismagazine.nl

Kaartverkooop via

IS Live! is een initiatief van IS, NCDO, Lux, Wereld Podium, Lokaalmondiaal Coolpolitics en vakblad Vice Versa. In december is IS Live! te zien in Tilburg en Nijmegen.

Auteur
Vice Versa

Datum:
05 november 2010
Categorieën: