Wereldburgers: Afrikaanse boeren van regen in de drup

De Rabobank verleent microkrediet aan de Tanzaniaanse overheid met het doel daarmee de lokale cashewboeren te ondersteunen. Maar volgens analisten  weet de overheid op ingenieuze wijze met de kredieten haar eigen zak te spekken.

De Tanzaniaanse overheid heeft met een nieuwe wet de handel in cashewnoten volledig naar zich toegetrokken. Hierdoor krijgen de boeren nu niet méér, maar juist minder geld voor hun waar. Verschillende mensen hebben de bank hier al op gewezen. Zonder succes. “Rabobank Nederland is naïef of wil gewoon niet weten waar ze mee bezig is. Ze zegt de boeren te helpen, maar doet het tegenovergestelde.” Dat zegt Machiel Spuij, als zelfstandig landbouwkundig adviseur werkzaam  in het Oost-Afrikaanse land.

Lees het complete artikel op www.werelburgers.tv

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
08 oktober 2010
Categorieën: