UN & me

Ben jij jong & geïnteresseerd in internationale politieke vraagstukken? Heb je de ambitie om een internationale carrière bij de VN te starten? En zou je wel eens willen lunchen met VN experts om te horen hoe het werk bij de VN er in de praktijk uitziet? Kom dan naar UN&me, hét evenement voor jongeren over de toekomst van de VN en die van jou!

Op 24 oktober 2010 bestaat de VN 65 jaar. Dat is een goede aanleiding om over de toekomst van de VN na te denken. Doet de VN er na 65 jaar nog wel toe? Kunnen we ook zonder de VN? Of blijft de VN ook in de toekomst een belangrijke speler in de internationale politiek? Hier gaat UN&me over. Daarnaast komen ook VN-thema’s zoals mensenrechten, vrede en veiligheid, duurzaamheid en de Millenniumdoelen aan de orde.

Wat is er allemaal te doen tijdens UN&me?
Een interview bijwonen met inspirerende en bekende gasten, een meet&greet met ervaren VN experts, verschillende interactieve workshops en de finale van de verkiezing van de nieuwe Nederlandse jongerenvertegenwoordiger naar de VN.
Naast de workshops van UN&me kun je de VN-markt afstruinen. Verschillende aan de VN gelieerde partners staan bij hun stand klaar om vragen te beantwoorden over werken bij de VN en het werk van de VN in de praktijk. Denk aan UNHCR Nederland, UNICEF Nederland, het Nederlandse Rode Kruis of de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN).

Datum: Zondag 24 oktober / Locatie: Johanna Westerdijkplein 75,  2521 EN Den Haag / Tijd: 11:30-17:30 /Toegang: gratis /

Kijk voor meer informatie op: www.dewereldvandevn.nl

Auteur
Henriette de Wit

Datum:
18 oktober 2010
Categorieën: