NRCNext: Voors en tegens van doe-het-zelf hulp

Doe-het-zelf ontwikkelingshulp, heeft dat zin? Nicholas Kristof wijdt er een lang artikel aan in de New York Times. Hij geeft een aantal voorbeelden van Amerikanen die zelf het initiatief hebben genomen. Zoals de vrouw die ontdekte dat veel meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden school en werk verzuimen omdat ze geen geld hebben om maandverband te komen.  Zij gaat nu maandverband op de markt brengen dat is gemaakt van bananenbladeren. Dertig procent goedkoper. Een ander voorbeeld is een schooltje in Nepal dat is opgezet door meisje van 19 (vorig weekeinde  op een conferentie in Amsterdam), of de website DoSomething, met veel voorbeelden. Kristof zelf heeft ook een lijst gemaakt van vormen van particuliere hulpverlening.

Lees het complete artikel op www.nrcnext.nl of www.nytimes.com.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
22 oktober 2010
Categorieën: