MO: Oxfam-Wereldwinkels lust geen kindslavernij

Tijdens de Week van de Fair Trade vraagt Oxfam-Wereldwinkels met de slogan ‘Kinslavernij lust ik niet’ aandacht voor de ergste vormen van kinderarbeid. Marieke Poissonnier, beleidsmedewerker van Oxfam-Wereldwinkels: ‘Wij menen dat Eerlijke Handel de beste aanpak is voor het probleem.’

Oxfam-Wereldwinkels stelt dat er wereldwijd 200 miljoen kinderen onder de ergste vorm van kinderarbeid leven. ‘Om het onderwerp bij een zo groot mogelijk publiek kenbaar te maken, kozen wij ervoor om onze campagne te focussen op de chocolade-industrie. Chocolade heeft namelijk een “sexy” imago in België’, zegt Koen van Bockstal, gedelegeerd bestuurder van Oxfam-Wereldwinkels. Lees het complete artikel op www.mo.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
11 oktober 2010
Categorieën: