MO: Het geld groeit wel aan de bomen

Bossen zijn brandend actueel. Niet alleen omdat ze massaal in vlammen opgaan, zoals deze zomer in Rusland, Portugal en Spanje of vorig jaar in Australië. Ze zijn ook onmisbaar voor de gezondheid van onze planeet.

Twintig procent van de CO2-emissies zijn afkomstig van ontbossing. Bossen zijn een spons voor de opslag van CO2, een reservoir voor flora en fauna, een buffer tegen landverschuivingen en erosie. Precies omdat hun overleven van vitaal belang is voor ons overleven, vormen bossen vandaag ook het middelpunt van de klimaatonderhandelingen. Daarbij staat de zogenaamde REDD-aanpak centraal: het reduceren van emissies afkomstig van ontbossing en bosdegradatie. Het mechanisme is bedoeld voor ontwikkelingslanden en die kunnen daar miljarden mee verdienen. Lees het complete artikel op MO.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
09 oktober 2010
Categorieën: