MO: Greenpeace in de bres voor Congelese bossen

Gesteund door 18.829 handtekeningen en twee “levende bomen” vroeg Greenpeace aandacht voor de tweede groene long op aarde, namelijk de Congolese bossen. Geadresseerden waren de Belgische partijen die door Greenpeace uitgenodigd waren in het Parktheater te Brussel. Daar vond een rondetafelgesprek plaats over het Belgisch beleid voor het behoud van de Congolese Bossen.

‘Het is nog niet te laat om actie te ondernemen.’ Zo leidde Michel Genet, directeur van Greenpeace België, het tafelgesprek in. ‘De Congolese bossen zijn uitermate belangrijk voor de lokale bevolking. Zowel in functie van de biodiversiteit als van de klimaatsverandering is het nodig dat er een degelijk bosbeleid gevoerd wordt. De Belgische regering kan een belangrijke bijdrage leveren door haar ontwikkelingssamenwerking hierop af te stemmen.’ Lees het complete artikel op MO.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
02 oktober 2010
Categorieën: